Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Ändringsverifikation

Vill göra en ändringsverifikation men har inte det alternativet i menyn som kommer upp när jag högerklickar på den verifikation som ska ändras. Har version 3.3.2 av programmet.
Med vänlig hälsning, Ellen

Kommentarer

 • De alternativ jag får upp är: öppna, kopiera, spegelvänd verifikation samt ändra rapportdatum.
  /ellen

 • Hej Ellen!

  Då är verifikationen inte låst och kan ändras som vanligt. Om du ändå vill göra en korrigerande verifikation kan du istället välja "Spegelvänd verifikation".

  Du vet väl om att vi har den företagskunskap du letar efter. http://www.blinfo.se/foretagskunskap

  Linda Support
 • Ok. Det jag vill göra är att ändra verifikationsserie på ett par verifikationer. Det är egentligen inga fel i dem. Tidigare fick jag tidigare rådet att använda "Ändra verifikation". Men det du föreslår - blir det samma sak?
  Med vänlig hälsning, Ellen

 • Hej,

  Det går tyvärr inte att byta verifikationsnummerserie på en redan sparad verifikation. Jag rekommenderar i så fall att du spegelvänder den för att nolla ut den, detta ska göras i den verifikationsnummerserie där den hamnade felaktigt från början. Gör sedan en ny verifikation med rätt verifikationsnummerserie så har du flyttat den.

  Jenny Support
 • Har inför bokslutet upptäckt att det ligger 5 verifikationer sen 2014 som är felkonterade. när jag ska göra ändringsverifikation kommer det inte upp som alternativ. Det är inget hänglås på raden men verifikationen är gråmarkerad. hur kan jag byta konto?

 • Hej Jezzica!
  Om verifikationerna inte är låsta bör du kunna ändra direkt i dessa. Förutsättningen är dock att räkenskapsåret är markerat som aktivt och inte låst. Kontrollera detta under Bokföring - Hantera räkenskapsår. Skulle inte detta hjälpa så bör du kontrollera vilken programversion du har, detta ser du längst upp i programmet. Aktuell programversion heter 4.0.8, och har du inte den så uppdaterar du via Hjälp - Sök uppdatering.

  Återkom vid vidare funderingar.

  Mvh,

  Markus Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

För att kommentera måste du ha en aktiv licens på BL Ekonomi. Ange kunduppgifter